zo vinden uw klanten u optimaal lokaal!

Als we aan online vindbaarheid denken, denken we meteen aan Google. Toch is dit een denkfout. Vindbaarheid kent vele vormen, waar u eigenlijk allemaal wat mee moet om de consument van vandaag op zijn wenken te bedienen. Deze hybride consument kent een extreem koopgedrag, combineert continu online met offline, laat zich inspireren door social media en hecht veel waarde aan wat zijn of haar vrienden er van vinden. Hij gebruikt Google als hij nu wat wilt weten en maakt keuzes tussen de waarde van organische zoekresultaten versus betaalde Google diensten.

de consument en het nieuwe winkelen
De hybride consument koopt net zo makkelijk het ene moment op prijs om het volgende moment emotie, gemak, lokatie, kwaliteit en service een belangrijke rol te laten spelen. In alle gevallen moet u zorgen dat u vindbaar bent in de vele speelvelden… het nieuwe winkelen genaamd. Denkt u hierbij naast traditionele communicatie-middelen ook aan gratis (organische) vindbaarheid in Google, aan Google Adwords en -Shopping, lokale Facebook-advertenties, het creëren van fans en vrienden, Pinterest en andere social media. Alles op basis van klantprofielen. Wilt u meer informatie of een workshop volgen over alle mogelijkheden van lokale vindbaarheid zowel online als offline? Maakt u dan een vrijblijvende afspraak met de buitendienst van lookizi. Zij vertellen u er graag alles over bij u op lokatie.

wat is lokale SEO?

website optimaliseren voor Google

SEO is een afkorting voor ‘Search Engine Optimalisation’, in het Nederlands vertaald: zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie zorgt er, zoals de naam al zegt, voor dat websites beter worden geoptimaliseerd. Dit heeft als doel om hoger in de organische zoekresultaten te komen. De organische resultaten ziet u in Google onder en links van de advertenties. Google bepaalt door middel van zo’n 200 factoren welke websites hoog komen te staan. Door uw website te optimaliseren en hierbij rekening houdend met deze factoren, zal uw website gaan stijgen in de zoekresultaten. Daardoor zullen er meer bezoekers op uw website komen. U kunt uw SEO versterken door gebruik te maken van SEA.

wat is lokale SEA?

lokaal producten en diensten promoten via Google

SEA is een afkorting voor ‘Search Engine Advertising’, zoekmachine adverteren dus. Search Engine Advertising (SEA) is het tegen betaling plaatsen van advertenties naast de natuurlijke oftewel organische zoekresultaten. We spreken hierbij voornamelijk over adverteren op Google; Google Adwords al dan niet in combinatie met Google Shopping.

Google Adverteren
Google bepaalt wat hij wel en niet laat zien. Ondanks dat we bij lookizi specialisten zijn op dit gebied en heel goed weten hoe we u ’gratis’ bovenaan de zoekmachine moeten krijgen op voor u belangrijke zoekwoorden, biedt dit geen garanties. Zeker als u vandaag bedenkt, dat er morgen een actie in gaat. Wilt u snel en effectief uw product of dienst promoten binnen Google, dan doet u dat het best met Google Adwords. Een korte online advertentie, die er uit ziet als de speurders of zoekertjes in de lokale kranten.

Google Shopping
Wanneer u een product uit uw webshop direct op Google wilt promoten met de afbeelding en aanbieding, dan maakt u gebruik van Google Shopping. Dit is een extra mogelijkheid van Google Adwords. U kunt deze advertentie of aanbieding zowel landelijk als lokaal zichtbaar maken in de zoekmachine bij uw zoekende potentiële klanten met de juiste instellingen. Vergeet u daarbij niet een bijpassende landingspagina in uw website (artikel) of webshop (product) te maken, waar men terecht komt na de klik.

lookizi als Google partner

Google advertising is niet eenvoudig. Om dit effectief te doen, adviseren we om dit aan ons over te laten. We bespreken samen uw wensen, zetten de campagne op, monitoren de advertenties, optimaliseren de teksten en landingspagina op klikgedrag en rapporteren het resultaat naar u. Bij SEA draait alles om doelgerichte campagnes. Met de juiste zoektermen en het juiste budget, bereikt u het juiste publiek... uw toekomstige klant! U bepaalt zelf hoeveel u per maand of per dag wilt spenderen. Samen met u halen we een maximaal resultaat uit de mogelijkheden.

maak afspraak

lokaal adverteren op Facebook

De vindbaarheid van uw website en winkel en meer aandacht vestigen op uw merken, producten en diensten kunt u verbeteren door actief gebruik te maken van Social Media. Met name Facebook is een heel interessant platform om uw bedrijf te promoten. Bijna 10 miljoen Nederlanders maken gebruik van Facebook, waarvan 6.6 miljoen mensen dagelijks actief zijn. Een enorme doelgroep dus, om uzelf bij te profileren via een professionele bedrijfspagina. Deze kunt u zelf opmaken, maar u kunt dit ook aan ons uitbesteden. Ook het beheer van de pagina kunnen wij voor u verzorgen. Wij beheren honderden Facebookpagina’s voor onze klanten en weten op welke manier wij uw pagina het best onder de aandacht kunnen brengen. Zo kunt u uw tijd besteden aan uw winkel, terwijl wij zorgen voor een optimale promotie naar uw wensen.

lokale klanten bereiken via Facebook

U kunt met uw Facebookpagina ook heel gericht op doelgroep en locatie op Facebook adverteren tegen lage kosten. Dit is zeer effectief als u een event, introductie of opruiming heeft. Webshops zijn, door weinig wisselende content, lastig organisch te vinden. Facebook kan daar bij helpen. U kunt al vanaf een klein budget (een paar euro per dag) adverteren op Facebook. Onze social media specialisten kunnen u hierbij adviseren of u volledig ontzorgen.

straatweg 138A
3051 BN Rotterdam
+31 (0)10 4363263
info@lookizi.nl

blijf op de hoogte van lookizi

schrijf in